Съвети за начинаещи-Част 3.Медитация във всекидневието

Съвети за начинаещи-Част 3.Медитация във всекидневието

Написано от през Feb 9, 2016 в Какво е Йога? | 0 Коментара

Част 3.Медитация във всекидневието

aid30513-728px-Meditate-Step-14

1.Практикувайте пълнота на душата през всекидневието си

Медитацията не трябва да се ограничава до строго определени упражнения , можете да практикувате пълнота на душата си през целия ден и през целия живот .     

  • Например , в моменти на стрес , се опитайте да отделите няколко секунди, за да се съсредоточите единствено върху дишането си и да изпразните съзнанието си от всякакви негативни мисли или емоции .     
  • Можете също така да практикувате пълнота на душата си, докато се храните, узнаването на храната и на усещанията , които изпитвате , когато ядете .     
  • Без значение какви действия извършвате в ежедневния си живот , независимо дали сте седнали пред компютъра или метете пода , опитайте се да станете по-наясно с движенията на тялото си и как се чувствате в момента . Това е живот на пълнота на душата.

aid30513-728px-Meditate-Step-15

2.Следвайте здравословен начин на живот

Здравословният начин на живот може да допринесе за по-ефективна и полезна медитация , така че се опитайте да се храните здравословно , да изпълнявате упражнения и получавате достатъчно сън . Вие също така трябва да избегнете гледането на  твърде много телевизия , пиене или пушене преди медитация , тъй като тези дейности могат да вцепенят ума ви и да не ви позволяват да постигнете нивото на концентрация , необходимо за успешна медитация .

aid30513-728px-Meditate-Step-16

3.Четете книги за духа и съзнанието

Въпреки, че не е за всеки , някои хора смятат, че четенето на духовни книги и свещени писания може да ви помогне да разберете по-нататъшната медитация и да ви вдъхнови да се стремите към вътрешен мир и духовно разбиране .     

  • Някои добри книги за начало включват: A Profound Mind: Cultivating Wisdom in Everyday Life by the Dalai Lama, The Nature of Personal Reality by Jane Roberts, “A New Earth” by Eckhart tolle and One-Minute Mindfulness by Donald Altman.

aid30513-728px-Meditate-Step-17

4.Запишете се в клас по медитация

Ако не сте сигурни в това, от къде да започнете , когато става въпрос за медитиране у дома , може да е добра идея да се вземе ръководител на клас за медитация с опит .  

  •  Съществуват медитационни класове за повечето видове медитация , но вие бихте могли да опитате духовно отстъпление , където ще получите шанса да вземете проба от различни видове медитации и да разберете какво работи най-добре за вас .

aid30513-728px-Meditate-Step-18

5.Опитайте се да медитирате по едно и също време всеки ден

Важно е, да можете да положите усилия , за да направите вашата практика в медитацията по едно и същото време всеки ден . По този начин , медитацията бързо ще се превърне в част от вашето ежедневие и ще усетите ползите от него в много по- дълбоки нива .    

  •  Рано сутринта е добро време да се медитира , преди умът ви да започне да консумира стреса и притесненията на деня .    
  •  Не е добра идея да медитирате директно след хранене, тъй като можете да се чувствате неудобно и това ще попречи на концентрацията ви .

aid30513-728px-Meditate-Step-19

6.Разберете медитацията е пътешествие

Целта на медитацията е да успокоите ума си, за да постигнете вътрешен мир и , в крайна сметка , да достигнете до по-високо духовно измерение , често наричано просто съществуване.

  • Въпреки това е важно да се разбере , че това може да отнеме години на практика , за да се постигне равнище на информираност или по-високо съзнание . Това не е от значение .
  • Медитацията е едно пътуване , подобно на катеренето в планината , където всяка стъпка по пътя на просветлението ви води по-близо до върха .  
  •  В началото, не трябва да бъдете прекалено загрижени за качеството на медитацията. Стига да се чувствате по-спокойни , по-щастливи в края на вашата практика , така вие ще знаете , че медитацията е била успешна

Отговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *